Často se ptáte...
Jsou recepty pro mě, i když nemám potravinové alergie?
Ano. Moje recepty jsou přirozeně bez lepku, mléka a zdravě oslazené. Vařím z přirozeně bezlepkových surovin, žádně hotové (a často ne příliš zdravé směsi). Takže i když např. můžete jíst lepek, tak vám rozhodně přirozeně bezlepkový chléb z pohankové mouky neuškodí.
Vyskytují se v receptech vejce?
Ano, vejce používám i když to s nimi nepřeháním. Použila jsem je v 7 receptech ze 40.
Jsou recepty nízkosacharidové?
Ne, nejde o nízkosacharidové (low-carb) recepty a ani o recepty bez sladké chuti. Nedokážu bez ní žít. Sladké recepty jsou tedy doslazeny - ale zdravěji a hlavně málo. Pokud jste zvyklá na “normální“ koláče nebo muffiny, tak pro Vás nejspíš budou ze začátku trochu málo sladké. Ale vydržte, je to jen o zvyku. :)
Čím sladím?
Nejraději doslazuji kombinací rýžového sladu s jablky. Nevyhýbám se ani rýžovému sirupu, xilitolu (březovému cukru), kokosovému cukru, kvalitnímu medu, datlovému sirupu, nebo javorovém sirupu. (ale datlový i javorový sirup jsou hodně sladké, takže těch najdete jen minimální množství od každého v jednom receptu.). A samozřejmě ovoci - čerstvému, nebo sušenému. V žádném z mých receptů nikdy nenajdete: Cukr, třtinový cukr, přírodní hnědý cukr a agávový sirup.
Jde o vegetariánské recepty?
Ne, recepty jsou převážně vegetariánské, uvnitř najdete jen 2 recepty, kde jsem použila maso a jeden recept je rybí. Takhle to máme u nás doma, většinu jídel připravuji bez masa, ale striktní vegetariáni nejsme.