Chcete vařit zdravě ale netrávit přitom většinu dne v kuchyni? 

Já ano a mám pro Vás 60 zdravých receptů, které jsou přirozeně bez lepku, mléka a cukru

Co v kuchařce najdete?

Věnovala jsem několik let tomu, abych se naučila, jak na to. A naše nejoblíbenější recepty jsem pak sepsala do této knížky. 

  • Bez lepku: Vařím a hlavně peču z jednodruhových muk, které jsou přirozeně bez lepku. Nepoužívám žádné hotové směsi na pečení. 
  • Bez mléka: Nepoužívám žádné živočišné mléko ani výrobky z něj. Jedinou výjimkou, kterou občas v minimálním množství používám je přepuštěné máslo (ghí).
  • Bez cukru: Samozřejmě v kuchařce najdete sladké recepty. Nedokázala bych bez sladké chuti žít. Ale sladím málo a hlavně zdravě. 
  • Rychlé a jednoduché: To že ráda vařím, neznamená, že chci trávit v kuchyni příliš času :-) Takže příprava samotných receptů je rychlá.
  • Dostupné: Jíme minimum masa, a raději kvalitní. Ráda vařím hlavně z lokálních a sezónních surovin, ale také si ráda dopřeji zboží z dovozu, jako třeba avokádo nebo batáty. I tak mě zdravé jídlo pro celou rodinu vyjde levněji, než když jsem kupovala velké množství polotovarů.

Často se ptáte...

Pro koho je kuchařka vhodná?

Recepty jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí lepek, mléčné výrobky nebo cukr vysadit (nebo aspoň omezit).

Jsou recepty vegetaránské?

Téměř celá kuchařka je vegetariánská – maso sice občas jíme, ale raději méně a když už, tak kvalitní. Takže v ní najdete jen 2 recepty s použitím masa (1x kuře a 1x lososa).

Obsahují recepty vejce?

Ano - kvalitním vejcím se nevyhýbám, takže ty v některých receptech najdete.

Čím sladím?

Nejde o nízkosacharidové (low-carb) recepty a ani o recepty bez sladké chuti. Bez té nedokážu žít. 
Sladké recepty jsou tedy doslazeny – ale zdravěji a hlavně málo. Pokud jste zvyklí na „normální“ koláče nebo muffiny, tak pro vás nejspíš budou ze začátku trochu málo sladké. Ale vydržte, je to jen o zvyku. 
Nejraději doslazuji kombinací rýžového sladu s jablky. Nevyhýbám se ani rýžovému sirupu, xylitolu (březovému cukru), kokosovému cukru, kvalitnímu medu, datlovému nebo javorovém sirupu. (Ale datlový i javorový sirup jsou hodně sladké, takže těch najdete v mých receptech jen minimální množství.) A samozřejmě ovoci – čerstvému, nebo sušenému.
V žádném z mých receptů nikdy nenajdete: cukr, třtinový cukr, přírodní hnědý cukr a agávový sirup.

Neodkládejte to. :-) 

Neexistuje pravý čas na to, začít vařit zdravě.
Ten je teď.
 
Velkou část zdraví sebe i svých blízkých máme ve vlastních rukou.
A s
 touto kuchařku můžete začít vařit zdravě ještě dnes.