Pro koho je kuchařka vhodná?
Recepty jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí lepek, mléčné výrobky nebo cukr vysadit (nebo aspoň omezit).
Jsou recepty vegetaránské?
Téměř celá kuchařka je vegetariánská – maso sice občas jíme, ale raději méně a když už, tak kvalitní. Takže v ní najdete jen 2 recepty s použitím masa (1x kuře a 1x lososa).
Obsahují recepty vejce?
Ano - kvalitním vejcím se nevyhýbám, takže ty v některých receptech najdete.
Čím sladím?
Nejde o nízkosacharidové (low-carb) recepty a ani o recepty bez sladké chuti. Bez té nedokážu žít.
Sladké recepty jsou tedy doslazeny – ale zdravěji a hlavně málo. Pokud jste zvyklí na „normální“ koláče nebo muffiny, tak pro vás nejspíš budou ze začátku trochu málo sladké. Ale vydržte, je to jen o zvyku.
Nejraději doslazuji kombinací rýžového sladu s jablky. Nevyhýbám se ani rýžovému sirupu, xylitolu (březovému cukru), kokosovému cukru, kvalitnímu medu, datlovému nebo javorovém sirupu. (Ale datlový i javorový sirup jsou hodně sladké, takže těch najdete v mých receptech jen minimální množství.) A samozřejmě ovoci – čerstvému, nebo sušenému.
V žádném z mých receptů nikdy nenajdete: cukr, třtinový cukr, přírodní hnědý cukr a agávový sirup.